I en tid hvor det går tilbage for mange brancher, er der heldigvis nogle lyspunkter. Nogle brancher i den private sektor fungerer nemlig helt fint og enkelte af dem er sågar i stor vækst. Det gælder især servicebaserede ydelser, som varetages over nettet, der klarer sig godt for tiden. Her er et par eksempler.

Parterapi

Der er kommet mere fokus på parterapi og dets mange fordele over de seneste år. Derfor går det fint for mange parterapeuter – især dem som formår at tænke kreativt og komme med ydelser og løsninger udover det sædvanlige.

Hvor man traditionelt ville møde op til en fysisk session med terapeuten, er der i dag lidt flere muligheder. Mange af de bedste parterapeuter tilbyder videosamtaler og telefonopkald som alternativer til fysisk fremmøde. Det er selvfølgelig lidt anderledes end den traditionelle metode, men samtale og øvelser foregår ofte på samme måde som ellers.

Book en samtale og få online parterapi hvis du og din partner har brug for det – eller tal eventuelt med en parterapeut, hvis du er nysgerrig og gerne vil vide mere om, hvordan branchen egentlig fungerer.

Som parterapeut åbner det også op for mange muligheder, at man kan tilbyde terapi over nettet. Det gør det for eksempel muligt for en parterapeut i København at kunne tilbyde ydelser til kunder i hele landet. Og med al den stress der er i samfundet i øjeblikket, er der mange par, der har godt af at tale med en terapeut – der er ligeledes mange individuelle personer, der mærker fordele ved at få personlig coaching, hvilket nogle terapeuter også tilbyder.

Privat økonomisk rådgivning

Præcis ligesom parterapi er det en ret gylden periode for økonomiske rådgivere.

Mange danskere lægger større interesse i deres privatøkonomi og henter gerne rådgivning fra private eksperter frem for bare at snakke med bankrådgiveren og arbejdsgiveren.

Privat økonomisk rådgivning kan blandt andet omfatte råd til opsparing, investering, skatteoptimering og karrierevalg. Der er rigtigt mange fordele for privatpersoner ved at tale med en privatøkonomisk rådgiver, og det har skabt et marked for de eksperter, der tilbyder ydelsen.

Hvordan kan man selv blive økonomisk rådgiver? Ja, det kræver formentligt en baggrundsuddannelse i økonomi eller matematik, samt lidt erfaring med rent faktisk at håndtere økonomi. Det er altså ikke noget, man kan blive lige med det samme, men der er et rigtigt godt marked for rådgivere i øjeblikket.

Decentraliseret platformsudvikling

Mange mennesker har mindre tiltro til det etablerede finanssystem i øjeblikket. Derfor er der folk, der arbejder på at skabe decentraliserede platforme inden for økonomien, hvor man blandt andet kan tage lån, skrive kontrakter og investere uden om banker, stat og etablerede institutioner.

Det har været et lukrativt område i 2020, særligt over sommeren, men der vil formentligt stadig gå en portion tid inden de decentraliserede platforme for alvor vil blive benyttet af flertal. Men ikke desto mindre et spændende (og alternativt) område, der i den grad har mærket vækst over det seneste år.

Konklusion

Kriser i samfundet er ofte skidt for mange forretninger, men der er også altid nye muligheder.

Det er oplagt at tage inspiration i de brancher, der går godt, og eventuelt være nytænkende omkring egen branche.

Som forbruger er det også rart, at der stilles gode services til rådighed, når man har brug for det. Mange par har behov for parterapi, og her er der rart, at der er mange dygtige terapeuter, man kan henvende sig hos. Mange har også behov for finansiel rådgivning, og her er det igen rart, at mange kompetente folk tilbyder at hjælpe. Det var blot nogle få eksempler – for der er stadig rigtigt mange brancher der klarer sig fint, selv under samfundsrestriktioner og tider med usikkerhed.