Der er et hav af spændende arrangementer i Århus

Mange forskellige arrangementer i århus

Der er et hav af spændende arrangementer i Århus

Der er rigtig mange store og interessante byer i Danmark, der hver især har noget unikt at byde på. En af de fedeste danske byer er Århus, som er Danmarks andenstørste by. Århus er en by, der altid er gang. Der sker altid et eller andet spændende. Det skyldes nok, at der hyppigt bliver afholdt forskellige slags arrangementer i Århus. Læs med her og lær mere om Århus samt hvad der sker i Århus

Fakta om Århus

 

Århus er en dansk by, der ligger i Østjylland. Århus er Jyllands største og Danmarks andenstørste by med sine 277.086 indbyggere i byen. Derudover har Århus også en kommune, hvor der i alt bor 345.332.  Århus har et areal på cirka 91 kvadratkilometer og har en befolkningstæthed på 3.045 mennesker pr kvadratkilometer. 

Jacob Bundsgaard har været borgmester i Århus siden 2011. Han er 43 år, gift med Kirstine Johansen og har i alt 3 børn. Han har læst på både Århus Katedralskole og Århus Universitet, så han er også opvokset i Århus. Hans politiske parti er socialdemokratiet, og han er derfor sjovt nok socialdemokrat. Han har været politisk aktiv siden år 1997 og har siddet i byrådet i Århus siden år 2002.

Oplev mange forskellige arrangementer i århus

Guide til arrangementer i Århus

 

Der sker rigtig mange forskellige ting i Århus. Det er en stor by, og der er altid gang i den. Der er altså mange spændende arrangementer i Århus at holde øje med. Der er fx århundredets festival, som er en vidensfestival, der foregår i og omkring Århus. Festivalen afholdes i tæt samarbejde med Århus Universitet og en masse andre samarbejdspartnere. Derudover afholdes der også Pride i Århus, kaldt Aarhus Pride. Det er et rigtig omtalt arrangement, da homoseksualitet er så stort et emne i samfundet, som det er. Der møder derfor ofte rigtig mange op til dette arrangement, da de gerne vil kæmpe for deres sag og mødes med andre, der ønsker det samme. Til sidst må man ikke glemme, at nævne NorthSide. NorthSide er en stor festival i Århus, hvor der både kommer danske og udenlandske navne. Fx var både Khalid og Migos på besøg i 2019, som er to kæmpe internationale navne. Derudover skiller denne festival sig særligt ud, da de sætter et ekstra fokus på økologi og bæredygtighed. 

Der er altså arrangementer til enhver smag i Århus. 

 

3 arrangementer i århus, der er værd at besøge: 

 

  • Århundredets festival 
  • Aarhus Pride
  • NorthSide


#Follow us on Instagram