Børneværelset er fyldt op til randen med legetøj, som til tider kan ligge og flyde på magiskvis. Det kan dog være svært at finde forskelligt inventar til børneværelset, heriblandt også pynt til væggene. Derfor kan man med fordel se nærmere på den mange børneplakater, der både lægger op til leg og inspiration.

Børneplakater til de tomme vægge

Selvom værelset kan flyde over med legetøj, og det er umuligt at finde hoved og hale i alle tingene, så kan børneværelset godt synes tomme. Dette er specielt grundet, at inventaret ofte ikke udgør en så stor del af rummet, fordi det netop er til børn. Der kan derfor godt mangle lidt på væggene for at få skabt et mere dynamisk og hyggeligt rum.

Børneplakater kan have mange forskellige designs og motiver. Fælles er dog for de fleste, at der er plads til at viderefortolke for børnene. Det er hverken for stringent eller minimalistisk. Det er en fin balance mellem det designrigtige og børnevenlige, så det både kan være spiseligt for børnene såvel som de voksne.

Skab et lærerigt rum

Når man beslutter sig for at investere i nogle børneplakater, så kan med fordel vælge at inkorporere læring til børnene. Det kan være i forbindelse med følgende:

  • Alfabetplakater
  • Køkken tavle
  • Verdenskort

Der er mange muligheder for at få læringen og designet til at gå op i en højere harmoni. Det er ofte i forbindelse med stilrene designs, hvor der er tænkt over detaljerne og ikke gået på kompromis med mulighederne.

Lærerige børneplakater lægger samtidig op til, at barn og voksen kan tilbringe tid sammen inde på børneværelset. Ofte tilbringes samværet i stuen eller køkkenet, hvor de praktiske opgaver ligeledes kan ordnes. Her vil børneplakaterne kunne lægge op til lærende samvær og kvalitetstid mellem barn og voksen på barnets egne præmisser.

Farvetema – intet problem

Der er nogle børneværelser, som har et bestemt farvespil. Dette er dog intet problem, eftersom børneplakaterne laves i et hav af farver både til piger og drenge. Dertil holdes de også i nogle mere nedtonet og afdæmpet farver, så det hverken bliver for farverigt eller spraglede, så det skaber disharmoni inde på børneværelset.