Der er rigtig mange forskellige CNC bearbejdninger, der bruges i rigtig mange forskellige brancher. Det kan nemlig bruges til at producere et hav af forskellige produkter i rigtig store mængder. Det er computerstyret, og det er derfor altid et meget præcist produkt. Ønsker man hjælp og rådgivning, er der rig muligheder for at besøget et CNC bearbejdningscenter rundt i Danmark. Læs med her og lær meget mere om CNC bearbejdning.

Hvad bruges CNC bearbejdning til?

CNC betyder Computer Numerical Control. Det er maskiner, der er styret af computere. Da maskinerne er styret af forskellige computere, kan man bruge dem til at producere meget præcise og unikke emner uden nogle fejl. Det er altså en proces med en meget lav fejlprocent, hvilket selvfølgelig er en kæmpe fordel. Derudover er det også muligt at producere rigtig store mængder af de forskellige emner. 

Der er rigtig mange forskellige former for CNC bearbejdning. 

De 3 vigtigste former for CNC bearbejdning: 

  • CNC fræsning
  • CNC drejning
  • CNC bukning

Først og fremmest er der CNC fræsning. Det anvendes til fremstilling af produkter med flade og krumme overflader. Her spændes emnet fast i et opspændingsværktøj, der er sat fast på et fræskeplan, der så bevæger sig i fræserens længderetning. Det kan bl.a. bruges til at lave maskindele, reservedele og ventiler. 

Derudover er der også CNC drejning bruges derimod til at lave produkter, der er runde eller cylinderformede.

Drejning kan bruges til at lave runde produkter i mange forskellige materialer. Dette er en meget præcis teknik, og den bruges derfor ofte til at lave runde dele til maskiner. 

Til sidst er der CNC bukning, der både kan udføres i kold- og varmebukning. Hvis man har travlt, bør man anvende bukning, da det er den hurtigste løsning.

Rig mulighed for at besøge et CNC bearbejdningscenter i Danmark

CNC bearbejdning bruges som sagt til at producere rigtig mange forskellige emner, hvor mange af dem er relevante i forskellige industrier. Der bliver fx produceret maskindele og lignende. Det er derfor meget relevant for mange virksomheder verden over, men det kan være bøvlet at have en CNC maskine for blot at producere til nogle maskiner. 

Derfor er det heldigt, at det er muligt at besøge et CNC bearbejdningscenter mange forskellige steder i Danmark. Ved at besøge et CNC bearbejdningscenter kan du altså for det første se, hvordan processen foregår. Derudover kan du også snakke med professionelle fagfolk og forklare præcist, hvad der forventes af produktet.