Vild med sejllads? Der er masser af muligheder for at lærer vandet og havet meget bedre at kende. mange folk elsker at sejle, men hvad er det som der er så godt ved havet, og hvilke muligheder har man? Prøv match racing eller tag kursus i sejllads. Havet er ikke så farligt som man tror. Læs med videre om dette nedenunder i artiklen.

Sejlkursus eller match racing

To af de ting, som de fleste der ikke har erfaring med havet og vandet prøver af før de kaster sig ud på bølgerne, er match racing eller at tage sejlkursus. Det der er godt ved disse to, er at man på en kontrolleret måde lærer at styrer bådene og lærer om havets væremåde. match racing især er populært, også for firmaer som teambuilding øvelser. Her lærer man i større flokke at sejle en båd og overkomme frygten ved havet. Det er en lærenem måde, som også lader dem komme tættere på deres kollegaer. Sejl kursus er mere kontrolleret. Her lærer du i højere grad basistingene for sejlbåde og alt det administrative ved sejllads.

Havet er godt fordi:

Der er mange gode ting ved at sejle og rigtig mange gode ting ved at lærer havet at kende. det kan være godt for en og give en selvtillid og styrke. Det er ikke alle der vokser op ved at kende vandet og være i kontakt med havet. Det er noget de senere selv bliver nødt til at udforske. Det er sværere at blive fuldstændig rolig på vandet, når man ikke vokser op med det. Men det er slet ikke for sent at blive glad for havet, selvom man er blevet voksen. Derudover så kan det være meget betryggende for mennesker at være i kontrol på havet, selvom det er ustyrligt.

Hvis man er bange for vand:

Hvad gør man så hvis man er bange for vand? Mange flere mennesker end man tror er faktisk bange for vand. Det kan godt være at de svømmer i det

men de bliver bange når de skal ud på havet hvor:

  • Bunden bliver mørk
  • De ikke kan bunde
  • De ikke har kontrol

Der er dog også nogen der er bange for vand generelt. Tit kommer denne følelse efter en ulykke eller ubehagelig oplevelse, som sætter sig fast. Det er dog vigtigt at man presser sig derud, og man overvinder sin frygt. Det vil man ikke fortryde.