Svejsning har været en populært form for bearbejdning i mange år. Svejsning er, når man forener eller sammensmelter ved hjælp af varme. Der findes mange forskellige former for svejsning. Hvilken der er bedst at anvende, afhænger meget af hvad man skal svejse. Et eksempel på en populær form for svejsning er mag svejsning, som bliver brugt mange steder i verden. Læs med her og lær meget mere om forskellige former for svejsning

Husk sikkerheden når du svejser

Svejsning er altså en meget populær form for bearbejdning af forskellige materialer og har været det i mange år. Der findes rigtig mange forskellige former for bearbejdning, der alle bruges til vidt forskellige ting. Det er svært at sige hvilken metode, der er bedst. De fleste har nemlig nogle forskellige fordele, der gør, at de er gode til at svejse specifikke produkter. 

Man kan som sagt svejse rigtig mange ting. Derfor er det også et rimelig stort erhverv, og der findes derfor rigtig mange svejsere verden over. Hvis man arbejder med at svejse, er det vigtigt, at man husker at tænke på sin egen sikkerhed. Det kan nemlig godt være et farligt erhverv, da der er mange risikofaktorer forbundet med svejsning. Først og fremmest skal man passe på sine øjne, da lysbyen udsender ekstremt kraftigt lys og ultraviolette stråler, der nemt kan beskadige dine øjne. Derudover skal man også passe på smeltede metalstænk og gnister, da de kan ende med at brænde huden og/eller forårsage en brandfare. Til sidst kan den røg der dannes ved svejsningen også være farlig ved indånding. 

Det skal dog ikke nødvendigvis skræmme en væk fra erhvervet. Man skal blot være godt forberedt og have det rette udstyr. Man kan fx forbedrede sig mod brand ved at have nogle forholdsregler. Her kan man fx kontrollere svejseområdets omgivelser og fjerne brandbare ting inden eventuel svejsning.

Hvad er mag svejsning?

Der findes som sagt en lang række forskellige former for svejsning. En populær form for svejsning er mag svejsning, der særligt er populært i Vesteuropa, USA og Japan. Mag svejsning bruges primært til at svejse rustfrit stål, stål og aluminium. Mag står for metal aktiv gas og hentyder til, at gasserne er en kemisk aktiv del af svejseprocessen.

3 facts om mag svejsning: 

  • Populært i Vesteuropa, USA og Japan
  • Bruges til rustfrit stål, stål og aluminium 
  • Mag står for metal aktiv gas