Vores tænder er noget af det vigtigste man har, og derfor lærer man i en meget tidligt alder, at man skal huske at passe godt på dem. Der er dog stadig rigtig mange, der har problemer med deres tænder i løbet af deres liv. Det kan både være ens egen skyld, men det kan også være noget, som man er født med. Man kan fx være uden en eller flere tænder og derfor have brug for hjælp fra en klinisk tandtekniker

Sådan passer du bedst på dine tænder

Man lærer som sagt fra en meget tidlig alder, at man skal huske at passe på sine tænder. Derfor skal man fx huske at børste sine tænderne grundigt både morgen og aften, og man skal også passe på med at spise og/eller drikke for meget sukker. En dårlig mundhygiejne er faktisk dårligt for mere end blot tænderne. Munden er jo det sted, hvor man indtager alt sin mad. Det vil sige at en god hygiejne i munden også giver gode betingelser for resten af kroppen. Derudover gør gode tænder også, at man kan tygge maden bedre. Dette gør kostindtaget nemmere og fører til, at kroppen har det bedre.

Der er mange, der synes, at det er svært at passe ordentligt på sine tænder. Der er dog heldigvis et hav af guides på nettet, der kan hjælpe med at lære om den perfekte tandbørstning. Og det er faktisk meget simpelt. 

Først og fremmest skal man huske at børste tænderne grundigt både morgen og aften for at fjerne eventuelt skidt, der er kommet i løbet af dagen eller i løbet af natten. Derudover kan man med fordel også vælge at bruge tandtråd efter måltider, for at fjerne madrester, som tandbørsten ikke fik fjernet. 

3 grunde til at det er vigtigt at børste tænder: 

  • Bedre mundhygiejne
  • Bedre betingelser for resten af kroppen
  • Nemmere at tygge maden

Ikke alle kan gøre for et besøg ved en klinisk tandtekniker

På trods af dette er der ofte folk, der har brug for hjælp fra en klinisk tandtekniker. En klinisk tandtekniker kan nemlig hjælpe folk med at falske tænder implanteret. Det er nemlig ikke altid, at folk kan gøre for, at de har brug for hjælp fra en klinisk tandtekniker til at få lavet et implantat. Det skyldes, at der er rigtig mange, der er født uden en eller flere tænder og derfor har brug for at få lavet et implantat.